A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Героєм слава — вписано у серці!

Дата: 22.02.2021 14:01
Кількість переглядів: 596

 

Фото без опису

Пливуть гроби по морю, як човни –
по морю рук, по морю сліз і гніву.
Пливуть в човнах розтерзані сини
на хвилі молитов і переспіву.
Так ніби в жилах замерзає кров,
а потім б’є у скроні голос крові
за тим, хто тихо жив, а відійшов
у дзвонах слави праведним героєм.
Герої не вмирають. Просто йдуть
з Майдану — в небо. В лицарі — зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть…
Героєм слава — вписано у серці.

 

У ці лютневі дні Україна вже всьоме оплакує синів і дочок, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє держави.

 

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості Небесної Сотні у неділю, 21 лютого, біля символічної могили борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» у селі Почапинці, відбувся реквієм вшанування їхньої пам’яті, в якому взяли участь мешканці сіл нашої громади, духовенство, депутати та члени виконкому Підгороднянської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Поминальну панахиду за загиблими на Майдані відслужили парохи сіл Забойки, Почапинці, Довжанка і Домаморич отці Тарас, Роман і Михайло. Учасники мітингу здійснили покладання квітів до пам'ятного знака Героям Небесної Сотні і запалили лампадки. Звучали патріотичні вірші і пісні у виконанні працівників «Центру культури, дозвілля, туризму та спорту» Підгороднянської сільської ради.

Фото без опису

Голова громади Сергій Чапрак,звертаючись до присутніх, сказав: «Сьогодні, стоячи біля цієї символічної могили борцям за волю та незалежність України, ми пишаємося тим, що в історії нашої держави є багато прикладів того, як треба любити й обороняти свій край. Небесна Сотня – це Герої нашого часу! Своїм подвигом вони розбудили нашу приспану десятиліттями національну свідомість. Вони змінили кожного з нас, змінили країну. Ми маємо велику мету - Україна повинна стати сильною, вільною, справді незалежною державою. Ця боротьба триває досі. І,якщо на фронті Україна ще якось протистоїть ворожій навалі, то всередині держави опір ворогові практично відсутній. Мусимо здолати внутрішнього ворога — «медведчуків-бойків» — колаборантиів і зрадників, які руйнують нашу державу зсередини. Мусимо заради тих, хто відійшов у вічність, щоб ми мінялися. Заради прийдешніх поколінь, щоб не соромно було дивитися їм у вічі за змарнований шанс. Бо від нас залежить, якою буде наша країна. Я певний, що Україні бути, вона буде, як держава, але змінитися на краще, вона зможе лише тоді, коли кожен з нас почне міняти себе, і оці наші хлопці, дівчата, які віддають життя, виконуючи свій обов’язок – громадський, християнський, людський, вони нам мають бути величезним стимулом для змін. Слава Україні! Слава її героям!»

 На завершення реквієму присутні схилили голову та вшанували загиблих хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано