A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Маємо жити і працювати так, щоб їхня жертва не була даремною…

Дата: 19.02.2021 16:33
Кількість переглядів: 576

Фото без опису

Шоста сесія Підгороднянської сільської ради восьмого скликання, яка відбулася 18 лютого, розпочалася із поминальної молитви, яку відправили парохи села Підгородне отець Іван та отець Анатолій.

Фото без опису

Депутати, члени виконкому та працівники апарату сільської ради спільно помолилися за душі невинно убієнних Героїв Небесної Сотні перед стіною слави у клубі села Підгородне.

«107 Героїв забрав від нас той кривавий лютий 2014 року, — сказав сільський голова Сергій Чапрак. — Різної національності, статі, освіти, з усіх регіонів України та з-за кордону, успішні підприємці та незаможні пенсіонери, науковці, митці, студенти. Є у цьому сумному списку і наш земляк Тарас Слободян, родина якого проживає в Підгородньому. Дивлячись на фотографії Героїв Небесної Сотні, вдивляючись їм у вічі, ми маємо пам’ятати, що свої життя вони поклали за нашу свободу, за кожного з нас, за наше краще майбутнє. І ми, кожен із нас, маємо жити і працювати так, щоб їхня жертва не була даремною, щоб нам не було соромно перед загиблими і перед своїми нащадками за цей змарнований шанс».

По завершенні реквієму депутати перейшли до розгляду питань, винесених на порядок денний сесії.

Фото без опису

Зокрема, ними було надано згоду на організацію співробітництва та схвалено проект договору про співробітництво Підгороднянської і Великогаївської територіальних громад у сфері надання соціальних послуг. Напередодні голови громад уклали меморандум, яким було передбачено, що Підгороднянська сільська рада делегує Центру соціального обслуговування Великогаївської сільської ради забезпечення якісного надання соціальних послуг особам похилого віку, інвалідам, сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги за місцем проживання. Фінансування виконання делегованих завдань Підгороднянська сільська рада здійснюватиме у вигляді міжбюджетного трансферу.

Умовами меморандуму також передбачено працевлаштування до Центру соціального обслуговування Великогаївської ОТГ працівників, що обслуговують села Підгороднянської громади.Така співпраця між двома громадами є альтернативою створенню і утриманню власного Центру соціального обслуговування в громаді.

Також депутати затвердили передавальні акти майна, активів та зобов’язань по сільських радах, які реорганізовані шляхом приєднання до Підгороднянської сільської ради та низку цільових програм і змін до них. Зокрема: зміни до Програми соціального захисту населення Підгороднянської сільської ради на 2021 рік; Програму цивільного захисту населення і територій Підгороднянської сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021 рік; Програму взаємодії регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Тернопільській області (філія ГСЦ МВС) із Підгороднянською сільською радою Тернопільського району в сфері надання адміністративних послуг населенню на 2021-2022 роки»; Програму фінансової підтримки Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тернопільського району що ліквідовується в 2021 році, засновником якого є районна державна адміністрація.

Фото без опису

Також, заслухавши депутата Тернопільської районної ради, завідувача хірургічним відділенням Тернопільської центральної районної лікарні Володимира Лісовського, депутати Підгороднянської сільської ради прийняли звернення до Тернопільської районної ради з проханням на черговій сесії розглянути питання щодо виведення з засновників Комунального некомерційного підприємства Тернопільської районної ради «Тернопільська центральна районна лікарня» Тернопільську районну раду та введення в засновники підприємства Великобірківську селищну раду Тернопільського району.

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Підгороднянської сільської ради, глибоко стурбовані

ситуацією, що склалася в Комунальному некомерційному підприємстві Тернопільської районної ради «Тернопільська центральна районна лікарня».

Враховуючи відсутнісь коштів у районному бюджеті для фінансування енергоносіїв, спожитих районною лікарнею, та утворення заборгованості по оплаті за використані енергоносії за січень, є загроза відключення лікарні від електричного та газопостачання, що приведе до непередбачуваних наслідків.

Єдиним правильним рішенням районної ради був би вихід її із засновників Тернопільської центральної районної лікарні і введення в засновники Великобірківської селищної ради. Це збереже лікарню як заклад, який зможе надавати послуги жителям району, та не допустить виникнення заборгованості лікарні по енергоносіях.

Депутати Тернопільської районної ради мають розуміти, що зміна засновника на Тернопільську міську раду призведе до ліквідації всіх ліцензій від Національної служби здоров’я, а процедура отримання нового пакету ліцензій займе тривалий час, що завадить надавати будь-які медичні послуги жителям району.

Враховуючи, що на даний час районна лікарня надає послуги по лікуванню хворих на COVID-19, це не допустимо.

Віримо в розумне рішення депутатів Тернопільської районної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано