A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Коли відкриється амбулаторія у Почапинцях?

Дата: 09.02.2021 17:31
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Неоднозначна ситуація склалася навколо амбулаторії сімейної практики в селі Почапинці.

Ще в грудні 2017-го року, в рамках реформи первинної ланки медицини, Тернопільською облдержадміністрацією анонсувалося будівництво більше десятка сільських амбулаторій.

Відтак, восени 2018-го року Управління охорони здоров’я області провело тендери на будівництво сільських амбулаторій. У чотирьох аукціонах перемогла компанія ТОВ «Інтенсбуд». 3окрема й в аукціоні на будівництво амбулаторії сімейної медицини в с. Почапинці, загальною вартістю 5 млн. 745 тис. грн.

Будівельні роботи тривали жваво і мешканці навколишніх сіл раділи, що незабаром матимуть сучасну амбулаторію. Особливо в Почапинцях, адже люди тут залишилися без ФАПу, на місці якого, власне, і велося будівництво .

Однак у вересні минулого року слідчі ГУНП в Тернопільській області розпочали слідство в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

На їхню думку при будівництві сільських амбулаторій посадові особи заволоділи коштами шляхом зловживання посадовим становищем за попередньою змовою групи осіб.

І хоч на даний час амбулаторія в Почапинцях практично готова до здачі в експлуатацію, через судові процеси, що тривають по справі ТОВ «Інтенсбуд», зробити це вкрай важко.

Попри те, що медична галузь і її фінансування належать до компетенції Національної служби здоровя України, керівництво Підгороднянської громади посилено шукає шляхи виходу із цієї складної ситуації. Адже в неопалюваному приміщенні амбулаторії на стінах починає утворюватися грибок. Пропадають мільйони державних коштів, вкладених у будівництво. Мешканці Почапинець, та й громади загалом, потерпають через відсутність належного медичного обслуговування.

Сподіваємося, що спільні зусилля керівництва громади та очільників області нададуть свій результат і невдовзі амбулаторія в Почапинцях все ж запрацює.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано