A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Навічно у нашій пам’яті

Дата: 25.01.2021 13:16
Кількість переглядів: 275

Фото без опису

Родина, друзі, односельці та земляки сьогодні спільною молитвою звернулися до Бога за упокій душі Андрія Капчура. Поминальна Служба відправлялася у церкві святих безсрібників Косми і Дам'яна села Забойки з нагоди шостих роковин з дня його загибелі  в зоні АТО.

Фото без опису

Андрій народився  22 травня 1980 в селі Забойки у дружній багатодітній родині, де крім нього було ще шестеро братів та п’ятеро  сестер. 

У 1995 році закінчив Почапинську ЗОШ
  І-ІІІст. У 1999 році проходив військову службу у місті Рава Руська.

До війни працював у сусідньому селі Драганівка в столярному цеху на підприємстві «Кузя», що займається виготовленням дитячих ліжок.

У серпні 2014 був мобілізований у Мучаківську 128 гірсько-піхотну бригаду. Навчання проходив  разом із ще одним героєм із Забойок  Дмитром Заплітним.

Після навчання Андрій у відпустку не приходив,  відразу пішов в АТО  — спочатку в Попасну, потім під Дебальцеве, опорний пункт «Валера» висота 307,51 поблизу села Санжарівка.

25 січня 2015року  оператор-навідник на БМ ІІ 351  «Лора» 128 гірсько-піхотної бригади Андрій Володимирович Капчур  загинув у бою за волю України.

 

Довший час Андрія  вважали безвісти зниклим. Рідні та волонтери розшукували його по лікарнях і госпіталях, до останнього сподівалися, що він живий. Лише у травні тіло Андрія Капчура ідентифікували за експертизою ДНК.  Поховали героя 19 серпня на цвинтарі в рідному селі біля могили Борцям за волю України.

Указом Президента України № 76/2016 від 1 березня 2016 року, "за особисту мужність і високий Указом Президента Указом Президента України від 1 березня 2016 року  за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Капчур  Андрій Володимирович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. (Посмертно).

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано