Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Ми докладемо всіх зусиль, щоб наша пам’ять про загиблих земляків була живою

Дата: 29.08.2024 15:16
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Хвилиною мовчання та спільною молитвою вшанували сьогодні в громаді пам’ять наших земляків і всіх полеглих Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в сучасній російсько-українській війні.

Скорботний відлік наших втрат розпочався ще в 2014 році, коли загинув Андрій Юркевич. Сьогодні маємо, на жаль, 16 загиблих земляків. Оскільки не всі вони поховані на сільських кладовищах громади, поминальний захід вирішили провести в селі Почапинці біля символічних пам’ятних знаків, встановлених на вшанування їх світлої пам’яті.

«Ми в неоплатному боргу перед хлопцями, які заради свободи і незалежності України, заради мирного неба над нами віддали найцінніше, що мали – своє життя. Ми в неоплатному боргу перед їхніми батьками, дружинами і дітьми. Ми докладемо всіх зусиль, щоб наша пам’ять про загиблих земляків була живою. Після Перемоги на цьому місці, де зараз встановлено тимчасові пам’ятні знаки, ми плануємо спорудити меморіальний комплекс, щоб не лише в пам’яті наших дітей та онуків, але й усіх прийдешніх поколінь були закарбовані імена тих, хто віддав життя за свою країну», - сказав голова громади Сергій Чапрак.

Відтак парохи сіл нашої громади відслужили поминальний молебень за душі полеглих Героїв.

Дякуємо всім, хто сьогодні знайшов можливість приєднатися до поминального заходу і розділив біль і гіркоту втрати з сім’ями та родинами наших загиблих земляків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано