Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На вшанування загиблих захисників у понеділок, 20 травня, в стінах Великоходачківського ліцею було відкрито пам’ятний стенд і меморіальну дошку випускникам ліцею

Дата: 20.05.2024 17:07
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

23 травня в Україні відзначатимуть День Героїв - свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролися за рідну землю протягом століть та продовжують боротьбу і нині.

Герої  нашого часу – це не персонажі з книжок і фільмів, а звичайні хлопці і дівчата, чоловіки і жінки, які живуть посеред нас – у нашій громаді, на сусідній вулиці чи навіть у сусідньому будинку. Вони ходили з нами в одну школу, з кимось із нас сиділи за однією партою. Мріяли, закохувалися, створювали сім’ї, будували плани.

А коли Україна опинилася в небезпеці – стали на її захист. Хтось віддав у цій боротьбі найдорожче – своє життя. На жаль серед них -13 наших земляків, хлопців із нашої громади.  http://https://pidgorodnyanska-gromada.gov.ua/geroi-ne-vmirajut-23-32-55-17-05-2024/

На вшанування  загиблих захисників у понеділок, 20 травня, в стінах Великоходачківського ліцею було відкрито пам’ятний стенд і меморіальну дошку випускникам ліцею Анатолію Карпу та Сергію Новаку.

Фото без опису

Карп Анатолій Миколайович. Випускник 2016 року.

До лав захисників вступив добровольцем навесні 2022 року. Служив у десантно-штурмовому батальйоні військової частини А0281 95-ї бригади.

Виконуючи бойове завдання, загинув 3 червня 2022 року поблизу села Довгеньке Ізюмського району Харківської області.

Назавжди 23….

Фото без опису

Новак Сергій Степанович. Випускник 1998 року.

До Збройних сил був призваний у травні 2022 року, воював у складі оперативного угрупування військ «Каховка». З жовтня 22 був учасником боїв під Куп’янськом, виконував обов’язки стрільця-помічника гранатометника механізованого батальйону військової частини А1008.

  12 липня 2023 року отримав важкі поранення в селі Масютівка. Проходив лікування у харківському шпиталі, згодом був транспортований до київського військового госпіталю. 31 липня 2023 року помер від отриманих травм.

Назавжди 41…

Право відкрити меморіальну дошку було надано близьким родичам загиблих. Освятили пам’ятний знак парохи села, святі отці Андрій і Володимир.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано