A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Тепер про факти спалювання сухої трави, листя чи сміття фахівців ДСНС попереджатиме автоматизована система

Дата: 07.07.2023 14:28
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

 У четвер, 6 липня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Підгороднянської сільської ради. Члени комісії заслухали інформацію про організацію роботи «Консультаційного пункту з питань Цивільного Захисту населення у Підгороднянській сільській раді» та про виконання плану заходів, щодо запобігання виникненню пожеж у побуті, лісових масивах, сільськогосподарських угіддях й інших земельних ділянках на території Підгороднянської сільської ради.

 

 Інформуючи присутніх про реагування на пожежі в екосистемах відповідно до супутникових карт викидів тепла, член комісії, заступник начальника з ДПРЧ ЗДПРС ГУДНСНС України в Тернопільській області Ігор Дзюбановський повідомив, що в Українському гідрометеорологічному інституті ДСНС України та НАН України розроблено інформаційно-аналітичну систему автоматизованого моніторингу викидів тепла і виявлення потенційно небезпечних пожеж на території України. Система працює на основі даних, зібраних штучними супутниками Землі, які знаходяться на геостаціонарній орбіті.

 Орієнтовно щогодини система формує оперативні повідомлення про виявлені нові теплові аномалії (ділянки поверхні з температурою, суттєво вищою за номінальну). Оперативні повідомлення передаються фахівцям ДСНС України. Для їхнього перегляду можна використовувати будь-який гаджет, у тому числі смартфон.

Використання в роботі працівниками ДСНС супутникових даних є однією з можливостей ОПЕРАТИВНО ВИЯВИТИ ПОЖЕЖУ ТА ВСТАНОВИТИ ОСОБИ ПАЛІЇВ СУХОЇ ТРАВИ І СМІТТЯ. ТОЖ ЯКЩО ДО ВАС НАВІДАЮТЬСЯ ПОЖЕЖНИКИ, НЕ НАРІКАЙТЕ НА СУСІДІВ ЧИ СТАРОСТУ СЕЛА.

 

НАГАДУЄМО!!!

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні

правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян

накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб - від 15 300 до 21420 грн. За підпал трави природно-заповідного фонду штраф для громадян складає від 6 120 до 12 240 грн, а для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн.

Згідно зі статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу

на громадян від 1 530 до 4 590 грн, на посадових осіб – від 4 590 до 15 300 грн.

За знищення або пошкодження лісу вогнем для громадян передбачено штраф у

сумі від 4 590 до 15 300 грн, для посадових осіб – від 10 710 до 30 600 грн.

У РАЗІ ЗАВДАННЯ ПРИРОДІ ВЕЛИКОГО ЗБИТКУ ПЕРЕДБАЧЕНА І КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. Так, згідно зі статтею 245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення караються штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано