A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Урочистоті до Дня Прапора України

Дата: 24.08.2022 10:34
Кількість переглядів: 653

Фото без опису
Щороку в переддень найголовнішого державного свята — Дня Незалежності в Україні відзначають ще одне, не менш важливе свято — День Державного Прапора. Він є символом країни, втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Уже сотні років синьо-блакитні та жовто-золоті кольори супроводжують українців у періоди труднощів, в епохи розквіту національної ідеї та протягом боротьби за незалежність. І сьогодні наш стяг знову став символом нашої віри, нашої незламності і боротьби.
Урочистості з нагоди Державного Прапора у нашій громаді були не велелюдними. Працівники апарату Підгороднянської сільської ради та відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради вирішили підтримати традицію вихованців дитячого садка села Підгородне і приєдналися до їхнього флешмобу.
«Практично щодня я маю можливість спостерігати, як вихованці цього закладу, який із травня працює як черговий дитсадок громади, збираються о 9 ранку на подвір’ї, шикуються під прапором, вшановують хвилиною мовчання загиблих за волю і незалежність України та виконують марш УПА «Ой у лузі червона калина похилилася…», який від початку повномасштабної війни вже став загальнонаціональним символом боротьби українського народу», — сказав голова громади Сергій Чапрак, звертаючись до присутніх. — «Хочу при нагоді подякувати керівнику навчального закладу, вихователям, які так правильно виховують наших діток, прищеплюють їм патріотизм, любов до України, повагу до її Героїв.
Сьогодні, в День Державного Прапора ми хочемо підтримати цю чудову традицію і хвилиною мовчання вшанувати тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави на всіх етапах її становлення».
Відтак усі, хто прийшов на захід, разом із дітками виконали «Червону калину». А до урочистого підняття прапора запросили перших випускників Підгороднянського дитячого садка, які вже через декілька днів стануть першокласниками.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано