A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини в селі Почапинці готова приймати відвідувачів.

Дата: 17.03.2022 17:24
Кількість переглядів: 1385

До уваги мешканців і гостей громади!

Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини в селі Почапинці, що є структурним підрозділом Комунального некомерційного підприємства Великоберезовицької селищної ради «Тернопільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги», готова приймати відвідувачів.

Днями туди завезли меблі та змонтували жалюзі, на придбання яких сесією Підгороднянської сільської ради в лютому було спрямовано 160 000,00 гривень.

«Ще заплановано облаштувати куточок для наших маленьких відвідувачів, однак на якість обслуговування це жодним чином не впливає. Сьогодні ми готові повноцінно надавати той спектр послуг, що входить до нашої компетенції», — каже сімейний лікар, завідуюча амбулаторією Наталія Василівна Саковець.

То які ж послуги можуть отримати в амбулаторії мешканці та гості нашої громади?

«Невідкладна медична допомога надається всім без винятку, незалежно від того, з яким медичним закладом чи лікарем укладено декларацію», — каже Наталія Василівна. — «Якщо ж пацієнти бажають отримати повний спектр послуг, мають укласти декларацію з тими лікарями, які працюють у «Тернопільському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги».

Передусім це стосується мешканців села Великий Ходачків, які мають укладені декларації з лікарями Козівської первинки та людей, які прибули в нашу громаду з регіонів, де зараз тривають бойові дії. Для цього достатньо прийти з документами, що посвідчують особу, до нас в амбулаторію та укласти декларацію з будь-ким із наших лікарів».

Щодо послуг, то на даний в амбулаторії можна пройти такі обстеження:

- загальний аналіз крові та загальний аналіз сечі (поки лише в понеділок і п’ятницю з 09:00 до 09:30. Якщо буде наплив людей, то аналізи забиратимуть щодня);

- аналіз на вміст цукру крові можна зробити з 9.00 до 16.30 з понеділка по п’ятницю;

- швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити, COVID-19 теж можна пройти в з 9.00 до 16.30 з понеділка по п’ятницю;

- зробити ЕКГ (кардіограму серця);

- ПЛР тест на COVID-19 можна здати з 09:00 до 11:00 години з понеділка по п’ятницю.

Також медичні працівники амбулаторії проводять внутрішньовенні, внутрішньом'язові та підшкірні ін’єкції.

Пацієнти можуть провакцинуватися проти 10 захворювань (туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, правець, кір, гепатит B, гемофільна інфекція, краснуха, епідемічний паротит) безоплатними вакцинами згідно з національним календарем щеплень, а також за власний кошт можна зробити рекомендовані щеплення – від вітряної віспи, ротавірусу, грипу, менінгокока, гепатиту A, пневмокока, папіломавірусної інфекції.

В амбулаторії наявні вакцини від COVID-19 і проводиться вакцинація 1-ою, 2-ою та бустерною дозою всіх бажаючих, незалежно від того, з яким лікарем укладено декларацію.

«З огляду на події, що відбуваються зараз в Україні, закликаю всіх охочих зробити щеплення від дифтерії та правця (вакцина АДП-М)», — каже лікар. —

«Днями, до речі, ми провакцинували всіх хлопців з Почапинець, які вступили до місцевого підрозділу територіальної оборони. Бо, як то кажуть «береженого Бог береже».

Крім того в амбулаторії можна пройти плановий огляд сімейним лікарем чи педіатром з подальшим обстеженням та отримати рекомендації щодо лікування.

Пацієнти можуть отримати (лише в того лікаря, з яким укладено декларацію )

- рецепти для пільгового забезпечення лікарськими засобами окремих груп населення за певними категоріями захворювань відповідно до чинного законодавства;

- рецепти на препарати згідно програми «Доступні ліки»;

- направлення на консультацію чи лікування у заклади охорони здоров’я для надання їм вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, медичної реабілітації та паліативної допомоги за медичними показами.

Щодня з 08:30 до 16:30 в амбулаторії ведуть прийом:

Сімейний лікар Саковець Наталія Василівна — понеділок, середа, п’ятниця;

Сімейний лікар Мац Марія Леонівна — вівторок і четвер;

Дитячий лікар Корчинська Богдана Федорівна — середа і п‘ятниця.

Дитячий лікар Ремез Ірина Валеріївна не входить до штату амбулаторії, проте щосереди вона веде прийом у ФАПі села Забойки, усі інші дні — в поліклініці у Тернополі за адресою: вулиця Князя Острозького, 9, кабінет 206.

Також щодня, крім неділі, з 08:30 до 15:00, а в суботу з 09:00 до 11:30 приймає фельдшер Тихонюк Ірина Володимирівна.

«Планується, що раз на місяць приїжджатимуть вузькопрофільні спеціалісти (лор, гінеколог, окуліст). Однак як це відбуватиметься в теперішніх умовах воєнного стану, наразі ще не відомо. В будь-якому випадку ми повідомимо про це заздалегідь. Будуть оголошення по селах, на сторінці громади у Фейсбук», — каже Наталія Василівна.

Отож, що ми маємо в підсумку:

- Отримати невідкладну допомогу може кожен потребуючий.

- Пройти обстеження, здати аналізи, отримати ін’єкції чи вакцини можуть усі, хто має укладені декларації з лікарями КНП «ТРЦ ПМСД». А саме: Саковець Наталія Василівна, Мац Марія Леонівна, Корчинська Богдана Федорівна, Ремез Ірина Валеріївна, Боднар Галина Олегівна, Яворська Наталія Миколаївна, Юхимчук Ганна Теодорівна, Лазурко Лариса Петрівна, Носко Андрій Олегович, Рудяк Марта Сергіївна, Смачило Ігор Богданович.

- Отримати рецепт чи направлення на подальше обстеження чи лікування можна лише в того лікаря, з яким укладено декларацію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано