A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Маємо власну символіку

Дата: 24.12.2021 16:27
Кількість переглядів: 831

Фото без описуФото без опису

 23 грудня на сесії Підгороднянської сільської ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи Указ Президента України від 18 травня 2000 року № 694 «Про впорядкування геральдичної справи в Україні» депутати затвердили герб і прапор Підгороднянської громади.

Цьому передувала клопітка і тривала робота. Передусім було оголошено конкурс серед мешканців громади на кращий ескіз герба. Його, до слова, виграла мешканка села Підгородне Тетяна Чимишин, яка отримала обіцяну грошову винагороду.

Відтак розпорядженням голови була створена комісія зі складу працівників сільської ради. Ескізи герба та прапора Підгороднянької громади неодноразово обговорювалися також на засіданнях депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту Підгороднянської сільської ради. Власне на спільному засіданні двох комісій був запропонований остаточний варіант, який був затверджений рішенням сесії сільської ради 23 грудня.

Для проведення консультацій та оформлення герба і прапора Підгороднянської громади був залучений голова Українського геральдичного товариства, член комісії державних нагород та геральдики при Президентові України, доктор історичних наук Андрій Гречило.

То що ж, власне, символізують наші символи?

Герб: у синьому полі срібний хрест, поверх нього щиток, у золотому полі
якого виходить зелений дуб із сімома листками.
Прапор: квадратне синє полотнище, на якому білий хрест, поверх нього у центрі – щиток, у золотому полі якого виходить зелений дуб із сімома листками.
Синє поле означає місцеві ставки. Хрест підкреслює високу духовність мешканців. Дуб є символом міцності і сили, а сім листків відображають 7 сіл у складі громади. Золоте поле є втіленням щедрості та добробуту, уособлює сільське господарство, а зелений колір – багатство природних ресурсів.
Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш та увінчано золотою короною з колосків, що вказує на адміністративний статус поселення. Прапор має нормативну квадратну форму і його побудовано на основі символіки герба.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано