A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Домаморицький ФАП готується до новосілля.

Дата: 10.06.2021 09:51
Кількість переглядів: 743

Фото без опису

В Україні триває медична реформа. 3 2018 року надавачі первинної медичної допомоги, у тому числі і сільські ФАПи, перейшли на нову модель фінансування, яка передбачає обов’язкове укладання договору з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).
Працюючи в інтересах пацієнта, НСЗУ вимагає від закладів якісних, безпечних і доступних послуг. Причому доступних — і в буквальному сенсі. Йдеться  про людей з інвалідністю, які повинні мати вільний доступ до необхідних медичних послуг. Відсутність пандусів та підйомників, вузькі двері, сходи всередині приміщень, неналежне обладнання туалетів створюють перешкоди на шляху до медичної допомоги. З тими закладами, де ці перешкоди усунуті не будуть, НСЗУ договори не укладатиме, що ставить їх під загрозу закриття.
Таким чином перед місцевою владою постало завдання обладнати ФАПи громади пандусами і санвузлами.
На сьогодні вже встановлено пандуси  у Великому Ходачкові, Довжанці і Забойках. Завершено облаштування санвузла у ФАПі  села Довжанка. У Великому Ходачкові триває ремонт - уже встановлено септик, проведено водопостачання та каналізацію.
В Підгородньому це було зроблено ще до створення громади.

Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Найскладнішою ситуація виявилася в Домаморичі, адже місце розташування місцевого ФАПу унеможливлює встановлення там пандуса і септика. Тож було прийнято рішенні перенести ФАП у вільні приміщення Домаморицької школи.

Фото без опису
Сьогодні  там завершено внутрішні ремонтні роботи, облаштовано пандус. Вже найближчим часом ФАП переїде в нове просторе приміщення.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано