A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Організація якісного та збалансованого харчування школярів в пріоритеті.

Дата: 11.03.2021 15:49
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

З 1 січня 2021року набув чинності документ, який регламентує санітарно-гігієнічні та протиепідемічні вимоги до закладів загальної середньої освіти, – «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти», затверджений наказом МОЗ України від 25.09.2020р. №2205 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10.11.2020 №1111/35394.

Згідно з даним документом встановлюються нові вимоги до харчування вихованців закладів загальної середньої освіти. Забороненим стає продаж харчових продуктів, які містять надмірну кількість солі – чипсів, сухариків, ковбасок, надмірну кількість цукру та підсолоджувачів – енергетичні та газовані напої, каву, кондитерські вироби з із вмістом цукру понад 10 г на 100г готового продукту, а також м’ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва (сосиски, сардельки, ковбаси, м’ясні та рибні, консерви та пресерви).

Також встановлюються вимоги до харчування дітей з особливими дієтичними потребами (цукровий діабет, харчова алергія, непереносимість лактози).

Керівник закладу може самостійно вибирати ту модель харчування, яка найбільше підходить його закладу освіти.

Відтак у закладах освіти здійснюється постійний контроль за організацією харчування, у тому числі за умовами і строками зберігання продуктів харчування та їх реалізації, технологією приготування страв.

У середу, 10 березня, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва, головний спеціаліст відділу Валентина Медицька та голова депутатської комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді, фізкультури, спорту та соціального захисту населення Іван Рудакевич з метою покращення організації харчування та впровадження стандартів НАССР побували в Драганівській філії комунального закладу «Почапинський заклад загальної середньої освіти», Великоходачківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та дитячому садочку «Колобок» села Великий Ходачків, де оглянули харчоблоки, навчальні та господарські приміщення, ознайомилися з матеріально-технічною базою закладів.

У Великоходачківській школі Оксана Михайлівна і Валентина Григорівна взяли участь в нараді педагогічного колективу. Зокрема зупинилася і на питанні вакцинації. Оксана Михайлівна зауважила, що працівників освітньої сфери включено до однієї з дев’яти пріоритетних груп, які зможуть отримати можливість вакцинації проти COVID-19 одними з найперших. Однак наголосила, що вакцинація буде добровільною. Держава повинна запропонувати можливість вакцинації, це і буде зроблено, а люди визначатимуться. Зі свого боку МОЗ наполегливо радить пройти вакцинацію проти COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано