Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

З 1 січня в Україні діють нові вимоги до шкільного харчування

Дата: 11.03.2021 12:15
Кількість переглядів: 991

Фото без опису

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва вяла участь в інтерактивний семінар «Використання сучасних технологій у процесі впровадження якісного та безпечного харчування в закладах освіти області» за участю представників Національної асоціації громадського харчування.

Захід провели з ініціативи управління освіти і науки ТОДА.

Представники Національної асоціації громадського харчування презентували на практиці як скласти шкільне меню, яке з радістю будуть їсти діти.

«Ми зібрали керівників відділів освіти, для того, щоб вони побачили, що шкільне меню може бути якісним і смачним. І при цьому це не потребує багато коштів. У рамках семінару ми послухали не тільки теоретичну частину, де обговорили питання якісного харчування, а й побачили реалізацію п'ятиденного меню, яке є корисним та недороговартісним», — зазначила начальниця управління освіти і науки Ольга Хома.

Під час проведення заходу учасники мали можливість змогу обговорити стандарти шкільного харчування; ознайомитися з досвідом реалізованих проєктів Національної асоціації громадського харчування щодо важливих питань фінансування закладів освіти та оцінити економічні прорахунки переваг сучасної кухні; взяли участь у процесі складання якісного меню та майстер-класі з приготування страв.

Фото без опису

«Здоров’я дитини стоїть на першому місці, особливо коли йдеться про закупівлю продуктів або приготування їжі. Тому розвиток, організація якісного та збалансованого харчування школярів є пріоритетним для нас. Завдяки таким семінарам ми можемо показати, що це можна реалізувати не тільки у великому місті, але і в маленькому селі», — підкреслив заступник голови ОДА Володимир Важинський.

Фото без опису

Додамо, що з 1 січня в Україні діють нові вимоги до шкільного харчування. Зокрема у шкільних буфетах забороняється продавати чипси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі тощо. Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано