A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Як зареєструвати місце проживання або знятися з реєстрації

Дата: 09.02.2021 10:17
Кількість переглядів: 337

Фото без опису

У мешканців громади виникає чимало запитань, пов’язаних із пропискою. Роз’яснює секретар Підгороднянської сільської ради Ірина Миколаївна ВОЙТОВИЧ.

Щоб зареєструвати своє місце проживання або знятися з реєстрації місця проживання, потрібно звернутися до спеціаліста І категорії (паспортиста) відділу загальної та організаційної роботи Світлани Ярославівни Матвіїшин за адресою: вул. Зелена, 2 (сільська рада).

Із собою мати:

- будинкову книгу;

- паспорт;

- право власності на житло.

За реєстрацію місця проживання та за зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний збір в розмірі 13.60 грн. (якщо зняття з реєстрації та реєстрація нового місця проживання здійснено в місячний термін).

Зняття і реєстрація місця проживання можуть проводитися одночасно! Наприклад, якщо людина зареєстрована в м. Тернополі, а хоче прописатися в с. Великий Ходачків, зніматися з реєстрації в Тернополі не потрібно. Паспортист сам зніме вас з попереднього місця реєстрації і зареєструє за новою адресою. При цьому адміністративний збір (13.60 грн) сплачується лише один раз.

Якщо ж місячний термін між зняттям з реєстрації та реєстрацією нового місця проживання пропущено — адміністративний збір сплачується в розмірі 40.80 грн.

Власник помешкання має особисто дати письмову згоду на прописку до будинку. Виписати зареєстрованих у помешканні осіб без їхньої на те згоди він не може, лише за рішенням суду.

Неповнолітніх дітей прописують до одного із батьків за письмової згоди іншого.

Віськовозобов’язані особи мусять знятися з військового обліку за попереднім місцем проживання і зареєструватися за новим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано