A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулася перша сесія восьмого скликання

Дата: 13.11.2020 16:27
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

У п’ятницю, 13 листопада, відбулася перша сесія восьмого скликання новообраних депутатів та голови Підгороднянськоі сільської ради (ОТГ).

Відкрила сесію голова ТВК Оксана Алєксєєва, яка оголосила підсумки виборів до обласної, районної та сільської рад по нашому територіальному округу; привітала новообраних депутатів і голову Підгороднянськоі громади і побажала їм терпіння, мудрості і витривалості на шляху до її розбудови.

Після того, як депутати, які вперше були обрані в органи місцевого самоврядування, склали Присягу, парохи села Підгородне святі отці Анатолій та Іван благословили присутніх на сумлінну і жертовну працю.

Відтак сільський голова громади Сергій Чапрак розпочав робочу частину сесії, на розгляд якоі було винесено 22 питання. Зокрема таємним голосуванням депутати обрали секретаря Підгороднянськоі сільської ради . Нею стала Ірина Войтович, яка до цього обіймала посаду секретаря Великоходачківськоі сільської ради. Одноголосно проголосували за затвердження на посаді заступника голови громади Володимира Осядача, який донедавна працював на посаді заступника голови та в о голови Тернопільської районної державної адміністраціі, а також за призначення керуючим справами (секретарем) виконавчого комітету Підгороднянськоі сільської ради Богдана Ящика (донедавна - керуючий справами Тернопільської районної ради).

Також на сесії було припинено повноваження Великоходачківськоі, Довжанківськоі, Домаморицькоі, Драганівськоі і Почапинськоі сільських рад, утворено старостинські округи та затверджено кандидатури старост сіл громади. Отож ними стали: Борис Павелко (с. Великий Ходачків), Євген Голоктіонов ( с. Довжанка), Петро Котляр ( с. Домаморич), Марія Піговська ( с. Драганівка), Христина Безкоровайна (с. Забойки) і Іван Пяткрвський (с. Почапинці).

Також було затверджено чисельність і визначено персональний склад виконавчого комітету ради, затверджено структуру виконавчих органів.

Серед важливих питань було також створення фінансового відділу та відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянськоі сільської ради; створення постійних комісій і призначення їх голів. Слід відзначити безпрецедентну згуртованість депутатів, адже по 21 із 22 питань порядку денного позитивні рішення були прийняті одноголосно! Це дає надію на те, шо й на далі депутати згуртовано працюватимуть на розвиток нашоі громади і покращення добробуту її мешканців.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано